466x390

Trikovi za njegu suhe bebine kože

Približava se najhladnije godišnje doba, a s njim i neugodnosti koje nosi hladnoća. U stvari, njezina hidrolipidna zaštita nije dovoljno jaka da bi je zaštitila od agresivnih vanjskih utjecaja kao što su hladnoća ili trljanje kože grubim materijalom. Stoga se njezina tanka koža isušuje mnogo brže. Pročite trikove i zaliječite suhu bebinu kožu.

Obratite pažnju na deterdžent za pranje rublja

Deterdžent ponekad može previše agresivno djelovati na bebinu kožu. Vodite računa o tome da ne pretjerate u doziranju i radije se odlučite za bio deterdžent. Takvi su često i bolje prilagođeni nježnoj bebinoj koži.

Birajte odjeću od prirodnih materijala

Kada kupujete odjeću za bebu, činite to pažljivo i birajte prirodne materijale kao što su alpaka, kašmir ili merino vuna.

Provjerite temperaturu sobe

Da, vani je hladno, ali to nije razlog da pregrijete bebinu sobu. Sobna temperatura ne treba biti viša od 19°.

Neka bebina kupka ne traje predugo

Kupka – svakako! Ali ne ona koja traje satima, a još manje u prevrućoj vodi. Osim toga, beba se ne mora kupati svaki dan pa kupke prorijedite. Onih dana kada se ne kupa, bebu možete oprati rukavicom za kupanje namočenom u mlaku vodu.

Prednost dajte blagim sapunima

Ne upotrebljavajte gel za tuširanje ili ga trošite vrlo štedljivo. Dovoljan je blagi sapun bez mirisa, hidratantan ili obogaćen lanolinom.

Oslonite se na hidratantno ulje

Nanošenje kreme na malo bebino tijelo može biti zahtjevan zadatak. Radije posegnite za uljem koje lako prodire u kožu i ne uzrokuje neugodu.